Hațegan Júlia

Egyéni szinten a szociológia segít jobban megérteni más kultúrákat, társadalmi folyamatokat és eligazít a körülöttünk történő változásokban (...) a  szociológia abban segíthet, hogy a társadalmak és közösségek jobban szervezettek, igazságosabbak legyenek.

Hațegan Júlia 2018-ban végezte el a PKE Szociológia szakát,
jelenleg a PKE Európai szociálpoltikák mesterképzésének a hallgatója.


hategan juliaA szociológia már a középiskolában izgalmas tudomány volt számomra. Azért választottam ezt a szakot, mert úgy gondolom, hogy a szociológia egyéni és társadalmi szinten is segítséget nyújthat bárkinek. Egyéni szinten a szociológia segít jobban megérteni más kultúrákat, társadalmi folyamatokat és eligazít a körülöttünk történő változásokban, ezáltal közreműködőbbek és filantróp személyiségekké válhatunk. Társadalmi szinten a  szociológia abban segíthet, hogy a társadalmak és közösségek jobban szervezettek, igazságosabbak legyenek. Nem utolsósorban: illik társadalmunk működését ismerni, hisz mindenféleképpen érint bennünket, benne élünk.

A Partiumi Keresztény Egyetem Szociológia szakát mindenkinek ajánlani tudom, mivel hosszútávon hasznos befektetés a minket körülvevő tényekről tudást szerezni. A társadalmi kérdések megvitatása és megbeszélése szakunkon nagyon közvetlen és barátságos környezetben történik.