Volt diákjaink mondták

Szabó Zoltán-Attila

Szabó Zoltán-Attila

Sokakat elrettenthet, hogy viszonylag ritkák a kifejezetten szociológust kereső álláshirdetések  (...)  A leendő szociológus hallgatóknak azt tudom tanácsolni, hogy (...) ne tétovázzanak, hiszen tényleg számos szakma van, ahol a szociológiai szemléletet és ismereteket kamatoztathatják! A szociológiai képzés során elsajátított tudáskeret új kapukat és távlatokat nyit meg az ember számára: számos olyan állás van, ahol mindez előnyt jelent.

Tököli Magdolna

Tököli Magdolna

A hitelesség, a hiteles források és a hiteles emberek ma különösen fontosak, ehhez pedig nem elég csupán a tehetség, hanem szakmai tudás is szükséges: ebben segít a szociológia szak.

Haragos René László

Haragos René László

Én rákészültem erre a szakra, három évembe került, míg rászántam magam, a dilemmám pszichológia vagy szociológia szak volt (...) Végül döntöttem, Partiumi Keresztény Egyetem és Szociológia! (...) nem bántam meg, sőt életem egyik legjobb döntésének találom.

Bíró Orsolya

Bíró Orsolya

(...) ha valódi kíváncsiság “gyötör” a világ iránt, ha tudod mit akarsz és segítő szakmai kezekre van szükséged a fejlődéshez, akkor érdemes a PKE szociológia szakát választani!

Hațegan Júlia

Hațegan Júlia

Egyéni szinten a szociológia segít jobban megérteni más kultúrákat, társadalmi folyamatokat és eligazít a körülöttünk történő változásokban (...) a  szociológia abban segíthet, hogy a társadalmak és közösségek jobban szervezettek, igazságosabbak legyenek.

Bíró Pál Tibor

Bíró Pál Tibor

Az állandó átalakulásban lévő világ folyamatos társadalmi problémákat produkál, melyeknek fő okozói maguk az emberek (...) a megértéshez a legjobb segítőtársnak a szociológiát tartom, hiszen lehetőséget ad eligazodni a mindennapok nyomasztónak tűnő kavalkádjában.