Tököli Magdolna

A hitelesség, a hiteles források és a hiteles emberek ma különösen fontosak, ehhez pedig nem elég csupán a tehetség, hanem szakmai tudás is szükséges: ebben segít a szociológia szak.

Tököli Magdolna, újságíró, a PKE Szociológia szakának korábbi hallgatója


tokoli magdolnaMár gyakorló újságíróként választottam a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem szociológia szakát, mert úgy gondoltam, hogy ez az a terület, ami a leginkább "szakmába vág", és olyan ismereteket szerezhetek, melyeket hasznosítani tudok a munkám során. Az újságírás egy olyan terület, ahol kicsit mindenhez kell érteni, épp ezért különösen fontos, hogy megfelelő rálátásunk legyen a társadalom működésére, a politikai berendezkedésekre, arra, hogy mi miért történik a világban, és ebben a média milyen szerepet játszott, játszik, és fog játszani.

Ezek a kérdések különösen aktuálisak ma, amikor már nemcsak az úgymond hagyományos sajtóról beszélhetünk, hanem számtalan más módja is van a tájékoztatásnak, ezzel együtt pedig a befolyásolásnak is. Úgy gondolom, hogy a hitelesség, a hiteles források és a hiteles emberek ma különösen fontosak, ehhez pedig nem elég csupán a tehetség, hanem szakmai tudás is szükséges: ebben tud segíteni a szociológia szak, és ezért ajánlom mindenkinek.