Bíró Pál Tibor

Az állandó átalakulásban lévő világ folyamatos társadalmi problémákat produkál, melyeknek fő okozói maguk az emberek (...) a megértéshez a legjobb segítőtársnak a szociológiát tartom, hiszen lehetőséget ad eligazodni a mindennapok nyomasztónak tűnő kavalkádjában.

Bíró Pál Tibor 2018-ban végezte el a PKE Szociológia szakát.


biro palAz állandó átalakulásban lévő világ folyamatos társadalmi problémákat produkál, melyeknek fő okozói maguk az emberek. Azt tapasztaljuk, hogy az általunk megformált világ nyüzsgő válságban lubickol, erőltetett és kínzó menetet diktálva... Ha elemezni és megérteni tudnánk mindezt, bizonyára könnyebben meglátnánk a világunk pozitívumait, nem a válságot, hanem a megoldásokat keresnénk.

Ehhez a megértéshez a legjobb segítőtársnak a szociológiát tartom, hiszen lehetőséget ad eligazodni a mindennapok nyomasztónak tűnő kavalkádjában. Segít rendet rakni és egyensúlyt teremteni. Fogalmazhatnék úgy is, hogy ez a jövő szakmája, új tudományos ismeretek elsajátítására, adatfeldolgozási módszerek korszerű alkalmazására tanít és mindezzel párhuzamosan, sokoldalúsága révén, hatalmas gyakorlati tapasztalatot ad. 

Lehet, hogy ezek nagy szavaknak tűnnek, de hiszem, hogy a szociológia valóban javítja életünk minőségét.