Bíró Orsolya

(...) ha valódi kíváncsiság “gyötör” a világ iránt, ha tudod mit akarsz és segítő szakmai kezekre van szükséged a fejlődéshez, akkor érdemes a PKE szociológia szakát választani!

Bíró Orsolya, a PKE Szociológia szakának korábbi hallgatója


biro orsolyaA szociológiát egy már véget ért alapképzés után választottam második végzettségemként. Bele akartam látni az emberekből álló világ mélyébe, hogy jobban megérthessem azt, bővíteni akartam a látásmódomat, tisztázni magamban fogalmakat.

Három év távlatából úgy látom, hogy ezeknél többet is kaptam. Számos dolgot kipróbálhattam az órákon túl: szervezésben vehettem részt, együtt gondolkodhattam a tanáraimmal különböző kérdésekben, egyenlő félként viszonyultak hozzám a beszélgetésekben, többet tanítottak, mint amit a tanterv engedett.


Ez az egyetem nem tökéletes, és valószínűleg egyik sem az, hiszen hallgatók százainak megfelelni képtelenség, de ha valódi kíváncsiság “gyötör” a világ iránt, ha tudod mit akarsz és segítő szakmai kezekre van szükséged a fejlődéshez, akkor érdemes a PKE szociológia szakát választani!