Együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel

2019. július 4-én a Partiumi Keresztény Egyetemre látogatott a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának küldöttsége.

A látogatás során együttműködési szerződés aláírására került sor a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara  (SZTE ETSZK) és a PKE Gazdaság és Társadalomtudományi Kara (PKE GTK) között. A szerződést sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes alkalom során a PKE Rektori Hivatalának tanácstermében  Héderné dr. Berta Edina dékán (SZTE ETSZK)  és dr. Szilágyi Ferenc dékán (PKE  GTK) látták el kézjegyükkel.

Héderné dr. Berta Edina elmondta, egy korábban már kialakult együttműködési megállapodást konkretizálnak és bővítenek. A tervek szerint nemzetközi képzési modulokat fognak kidolgozni, melyben a két kar képzési kínálata támogatja egymást, közös kutatásokat terveznek, illetve hosszabb távon egy másik határon túli magyar egyetem bevonásával, háromoldalú stratégiai együttműködést alakítanak ki. Tervezik a már elindult Makovecz-program aktivizálását, illetve viszonylag magas létszámú hallgatói és oktatói rendszeres mobilitást – mondta el.

Flóra Gábor, a PKE rektorhelyettese rámutatott: a szociális munka és a szociálpolitika mesterképzés mindkét egyetemen működik, így a kölcsönös támogatás mindkét intézmény számára pozitívum lenne. „Az Erasmus és a Makovecz programok adta mobilitási lehetőségeket kihasználva olyan nemzetközi modulokat dolgozunk ki, amelyeket mindkét intézmény oktatási kínálatába beillesztünk, az itthoni kínálat mellett mindkét intézmény hallgatói részesülnek a partnerintézmény oktatói által nyújtott kínálatból is. Évente 4 oktató fogja kölcsönösen egymás intézményét látogatni, ez egy komoly hozzáadott értéket jelent reményeink szerint mindkét intézménynek” – fogalmazott.

Forrás: http://www.erdon.ro/akkreditaltak-a-nagyvaradi-pke-tanitokepzo-szakat/4232130

Img 20190704 124440akkreditaltak a nagyvaradi pke tanitokepzo szakatImg 20190704 124515Img 20190704 124653

forrás: szocmunka.partium.ro