IX. Szociológus Hallgatói Találkozó a PKE-n (beszámoló)

2019. április 11-13-a között a Partiumi Keresztény Egyetem adott otthont a IX. Szociológus Hallgatói Találkozónak (SzoHaTa), a rendezvényt az egyetem jelenlegi és korábbi szociológia szakos hallgatói szervezték.

Egy találkozó képei >>>
Vélemények, visszajelzések >>>

Az idei találkozón hat magyarországi és romániai egyetem diákjai mutatták be intézményüket és társadalomkutatási projektjeiket, a prezentációkat izgalmas szakmai beszélgetések követték. Íme a kutatási témák rövid ízelítője: iskolai kapcsolatok, nyelvi nehézségek az oktatásban, jóllét és bántalmazás, párválasztás az egyetemisták körében, párkapcsolati formák és vallás, influenszer sportolók, diplomás pályakövetés, nemi szerepek és karrierreprezentációk az írott sajtóban, generációs különbségek a szabadidő eltöltésében, a margittai Szabadság Feszt szociológiai elemzése, vezetői szerepek a humánerőforrás menedzsmentjében.

199

A csütörtöki szakmai programokat kötetlen esti beszélgetés zárta a Bodega kávézóban, a pénteki bemutatókat a Spoon vendéglőben (Lotus bevásárlóközpont) biztosított ebéd, városnéző körút és a résztvevők által különösen ötletesnek tartott szociológiai kvíz követett. Péntek este a Moszkva pub várta az ifjú szociológusokat egy levezető kötetlen „lazulásra”. A SzoHaTa szombaton egy szabadon választott szociológiai téma megvitatásával, megbeszélésével zárult.

A találkozó végén készített röpfelmérés azt mutatja, hogy a vendégek remekül érezték magukat, sokat tanulhattak egymástól, új barátságok és szakmai kapcsolatok, együttműködések kötődtek. A szombati megbeszélésen természetesen a jövőről is szó volt: a legtávolabbról érkező csíkszeredai Sapientiás hallgatók jelezték, hogy szívesen adnának otthont a következő, 2020-as SzoHaTának.

A vendégek számára teljesen ingyenes rendezvény nem jöhetett volna létre a támogatók önzetlensége nélkül. Köszönjük a Constructorul Sălard, az Opel West, a Premium Used Cars, a Hotel Lan, a Bodega és Moszkva kávézók, a Spoon vendéglő, a Tomis pékség, az Orionis nyomda, valamint a Tehnoprint és az Ideart segítségét!

Haragos René, a SzoHaTa főszervezője


A cikk forrása: http://www.erdon.ro/szociologus-hallgatoi-talalkozo-a-partiumi-kereszteny-egyetemen/4223315